جراحی سینوس لیفت و پیوند استخوان
جراحی سینوس لیفت و پیوند استخوان چیست؟
ساختار استخوانهای فک ما به شکل توده استخوانی اسفنجی شکلی است که با یک لایه استخوان متراکم پوشانیده شده است.
بلافاصله بعد از کشیده شدن یک دندان این استخوان شروع به تحلیل رفتن میکند
. توجه داشته باشید چنانچه مجبور شدید یکی از دندانهای خود را بکشید از دندانپزشکتان درخواست کنید که درمان ساکت پریزرویشن (محافظت از حفره) را برای شما انجام دهد. در این صورت دندانپزشک شما به جای دندان کشیده شده مواد استخوان مصنوعی قرار داده و روی آن را به وسیله ممبران خواهد پوشانید به این شکل تحلیل استخوان شما در ناحیه دندان کشیده شده به حداقل خواهد رسید. در غیر این صورت استخوان شما هم در بعد عمودی و هم در بعد افقی تحلیل خواهد رفت.
این تحلیل در استخوان فک بالا که ساختار اسفنجیتری دارد شدیدتر خواهد بود. به علاوه در قسمتهای عقبی فک بالا سینوس وجود دارد. سینوسها حفرات خالی استخوانی هستند که توسط یک لایه نازک مخاط پوشانیده شدهاند. با کشیده شدن دندانها در قسمتهای عقبی فک بالا سینوسها بزرگتر شده و کف سینوس به لبه استخوان فک نزدیک میشود این روند تا آنجا ادامه پیدا میکند که ارتفاع مناسب استخوانی برای قرار دادن ایمپلنت از بین خواهد رفت. در این موارد دندانپزشک اقدام به جراحی سینوس لیفت مینماید. در این جراحی بعد از تهیه حفره دسترسی به فضای سینوس، بدون آسیب به لایه مخاطی داخل سیروس ،و با ظرافت تمام مخاط کف سینوس از سینوس جدا شده و حد فاصل مخاط و استخوان باقیمانده توسط مواد استخوان مصنوعی انباشته میشود.
بسته به میزان استخوان باقیمانده ممکن است در همان جلسه به جای دندان از دست رفته اینمپلنت قرار داده شود و یا قرار دادن ایمپلنت به چند ماه آینده و بعد از بازسازی شدن استخوان موکول گردد. همچنین در قسمتهای جلویی فک بالا و تمامی فک پایین با کشیده شدن دندان و از دست رفتن استخوان در ابعاد عمودی و افقی ،امکان قرار دادن ایمپلنت با سایز مناسب از دست میرود همچنین نازک شدن استخوان در بعد افقی باعث آن میشود که بعد از بازسازی تاج ایمپلنت غذا در این ناحیه فرو رفته تجمع پیدا کند . لذا برای جلوگیری از این اتفاق ناخواسته قبل از قرار دادن ایمپلنت یا همزمان با آن نیاز است که استخوان در ابعاد عمودی و افقی بازسازی شود. به روشهایی که طی آنها اقدام به بازسازی استخوانهای فکین مینماییم درمانهای مهندسی استخوان یا بن منجمنت میگویند.