جرم گیری، بروساژو جراحیهای لثه
جرم گیری، بروساژو جراحیهای لثه چیست؟
۲۰ دقیقه بعد از یک مسواک زدن عالی،سلولهای مرده بافت مخاط دهان، ذرات غذایی، املاح موجود در غذا و میکروبهای موجود در دهان ،شروع به چسبیدن به سطوح دندانها مینماید. ولا یهای را تشکیل میدهند که به آن پلاک دندانی میگوییم. چنانچه این لایه تا ۴۸ ساعت آینده به روی دندان ها باقی بماند، به صورت یک لایه سفید رنگ قابل مشاهده خواهد بود. نکته اینکه اگر با پشت ناخن به روی دندانها کشیدید و یک لایه سفید رنگ روی ناخنتان جمع شد شما حداقل آن قسمت از دندانتان را به مدت ۴۸ ساعت مسواک نزده اید.
از طرف دیگر رنگدانههای موجود در مواد غذایی که به آنها استین میگوییم باعث بدرنگ شدن دندانها میشوند. که ممکن است به وسیله برسهای مخصوص کوچک و خمیر پرداخت و یا دستگاه ایرفلو که یک پودر مخصوص را با فشار آب و هوا به روی دندان میپاشد این لایه استین را از روی دندان پاک کنیم.
با باقیماندن پلاک میکروبی ه روی دندانها، رفته رفته این لایه بزرگتر شده و با جذب مواد معدنی سخت شده و جرم دندان تشکیل میشود جرم آنقدر محکم به دندان چسبیده که دیگر با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن از بین نمیرود و اگر با وسایل مخصوص دندانپزشکی برداشته نشود بزرگتر شده به زیر لثه پیشروی میکند .
این روند باعث از بین رفتن استخوان نگهدارنده دندان شده و فاصله لبه لثه با لبه استخوان زیاد میشود که به آن پاکت لثه می گوییم. از اینجا به بعد علاوه بر جرمگیری برای درمان بیماری لثه ایجاد شده به جراحی هم نیاز پیدا کردهایم. چنانچه باز هم اقدام به درمان صورت نگیرد درمانهای جراحی نیز پیچیدهتر شده نیاز به پیوند های بافت سخت و بافت نرم پیدا میکنیم.
نکته بسیار مهم آن است که درمانهای جراحی لثه متوقف کننده میباشند نه بازسازی کننده یعنی آنکه تقریباً این امکان وجود ندارد که بافتهای از دست رفته بازسازی شده به شکل اول بازگردند . و تنها میتوانیم بیماری را در همان مرحله متوقف نماییم پس هرچه درمانهای لثه زودتر انجام شوند، پیشرفت بیماری کمتر بوده و بافتهای نگهدارنده دندانها در شرایط بهتری محافظت خواهند شد.