جراحی دندان‌های نهفته

جراحی دندان‌های نهفته چیست؟

در اطراف تاج ندان‌هایی که در حال رشد هستند،بافت‌هایی وجود دارد که مسئول شکل‌گیری تاج دندان می‌باشند. با رویش کامل دندان و ظاهر شدن آن در دهان این بافت‌های نرم، پاره شده از بین می‌روند.

چنانچه به هر دلیل دندانی به صورت نهفته در استخوان باقی بماند بافت‌های تشکیل دهنده تاج دندان نیز از بین نخواهند رفت و از آنجا که سلول‌های بنیادی ر این بافت‌ها دائماً در حال تقسیمات سلولی می‌باشند، این خطر وجود دارد که با بروز جهش در یکی از این تقسیمات سلولی، بدخیمی ایجاد شود لذا توصیه می‌شود، بلافاصله بعد از تشخیص نهفته بودن یک دندان و تا قبل از ۳۰ سالگی دندان‌های نهفته از استخوان خارج شوند .

دندان‌های نهفته اغلب به صورت افقی و یا زاویه دار در فک قرار می‌گیرند .از این جهت وضعیت قرارگیری آنها با انتهای ریشه چند دندان دیگر در ارتباط است. از دلایل دیگری که خارج نمودن آنها را الزامی می‌کند ، مزاحمت آنها برای درمان‌های ایمپلنت و یا درمان‌های جراحی است که باید به روی دندان‌های مجاور انجام شود.

نکته مهمی که دانستن آن خالی از لطف نیست آن است که، از آنجا که یک دندان نهفته بعد از خروج حفره بزرگ استخوانی به جای می‌گذارد، اغلب نیاز است که بعد از خارج کردن آن جای خالی باقی مانده با مواد استخوان مصنوعی جایگزین شود.